3 gode råd samt en pakkeliste.....


1. Barnet skal være med

Så vidt det er muligt, så pak tasken sammen med dit barn. Så ved I begge hvad der er med på turen og hvad der skal med hjem igen.

2. Skriv navn i alt

Skriv navn i alt der er med på lejren. Det er en dejlig stor hjælp under lejre og glemte sager finder meget nemmere hjem til deres ejere.

3. Det rigtige udstyr

Det er vigtigt at dit barn har det rigtige udstyr med. I deltagerbrevet er der en liste over ting der er gode at have med.Forbundsskjorte

Præcis som til møderne har vi selvfølgelig vores FDF skjorter på. På lejr kan det ofte være behjælpeligt med en kuglepind og lidt papir. Med skjortens praktiske lommer er der plads til både id-kortet fra spionlejren, marcipanen fra julelejren og “det der” man ikke lige gider at finde en skraldespand for at smide ud.

 

Skiftetøj

Strømper, underbukser, t-shirt, bluse og bukser. Det er vigtigt at man minimum har 2 sæt tøj med, så man kan skifte fra inderst til yderst, hvis man f.eks. falder i vandet. Samtidig er det ikke nødvendigt at have et komplet sæt tøj til hver dag. Man når hverken i bad eller skifter tøj hver dag. Vi anbefaler også, ta tage et par poser med til sit snavsetøj.

 

Regntøj

Regnjakke og regnbukser skal ALTID med. Uanset hvor god vejr-udsigten er. Vores erfaring siger at man sagtens kan gennemføre en lejr i regnvejr, bare regntøjet er vandtæt. Hvis barnet ikke har ordenligt regntøj med, kan det være altødelæggende for lejroplevelsen.

 

Fodtøj

Det er vigtigt at have ordentligt fodtøj med. Oftest skal vi på tur, og det indebærer at vi skal gå et stykke vej. Derfor er det vigtigt at barnet har fodtøj med til at gå i. Ligeledes er det også vigtigt at have vandtæt fodtøj med, så som gummistøvler. Da de færreste hytter har gulvvarme, er et par hjemmesko ofte guld værd.

 

Sommer

Når solen skinner og det er varmt, er det dejligt at hoppe i badetøjet og lege vandkamp eller tage en dukkert. Shorts er altid lækkert i varmt vejr, ligesom sandaler eller klipklappere. Midt på dagen er det en god idé med en kasket eller en bøllehat til hovedet. Husk også at pakke solcreme og evt. myggespray i toilettasken.

 

Vinter

Om vinteren kan det være rigtig koldt, men med et sæt langt undertøj, et par fingervanter og en hue kan man klare det meste. Skulle det blive ekstra koldt er nogle varme sokker, et halstørklæde eller en halsedisse dagens redning.

Toilettasken 

Tandbørste, tandpasta og en lille klud er altid dejligt at have med på lejr. Skal man afsted i mange dage, vil det også være godt med et håndklæde og lidt shampoo. Der er nogle der synes det er rart med en børste, andre kan godt lide deodorant.

 

Sovegrej

Hvis barnet skal sove i telt, skal soveposen have en komfort-temperatur der er lavere end den gennemsnitlige natlige temperatur. En lagenpose eller et fleecetæppe er den billige vej til en varmere sovepose. Sover man udendørs skal man huske liggeunderlag, sover man indendørs skal der medbringes et lagen. Nogle kan godt lide at have deres bamse med, andre foretrækker en hovedpude. Når det kommer til nattøj, bruger nogle en pyjamas, mens andre sover i en t-shirt.

 

Teltlejr

En dolk er altid god at have lige ved hånden når vi bygger lejr eller laver mad. Man kan sammensætte sit spisegrej på forskellige måder, en mug kan eksempel bruges til mange ting. Men en form for kniv, gaffel, ske, kop og tallerken bør altid være med sammen med et viskestykke.

 

Mobiltelefoner

Børnene må som hovedregel ikke medbringe mobiltelefoner på lejr.

Fra Væbnere og opefter er der lidt løsere “tøjler”. Her bruger vi også telefonen som et værktøj til at kontakte børnene og i forbindelse med aktiviteter. Dog medbringes telefonerne på eget ansvar, her kan man eventuelt købe et vandtæt telefon hylster.

Vi henstiller til jer som forældre, at I kontakter en leder, hvis jeres barn ringer hjem med hjemve – oftest kan det klares med en god snak og lidt ekstra opmærksomhed fra en leder.

 

Elektronisk udstyr

 

iPods, iPads, computere m.m. hører ikke til på en lejr. Det kan let gå i stykker og passer dårligt ind i vores aktiviteter. Lad det endelig blive hjemme.


Her bor vi

Husum Kirke

Korsager Allé 14

2700 Brønshøj

Kredsledelse

Ida Strøyer mail: idas@k26.dk

Kristine Collins mail: kristine@FDF.dk